נוהגים בריא: מדריך לישיבה נכונה ברכב

ישיבה נכונה ברכב

כל נהג מכיר את הסיטואציה הזו: לאחר נסיעה קצרה או ארוכה מרגישים צורך להתמתח, כתוצאה מתכווצות של השרירים. לישיבה זקופה ונכונה במהלך הנסיעה יש חשיבות עצומה מבחינה בריאותית אך גם בטיחותית, ובשביל בשביל זה בחרנו להציג את המדריך המלא לישיבה נכונה – לאורך זמן.

סובלים מכאבי גב או צוואר? כנראה שהמקור לכאב נובע מישיבה לא נכונה ברכב

אנו שוהים לא מעט זמן בתוך הרכב. בין אם אנחנו נוהגים למקום העבודה, הביתה או לטיול, חשוב להבין כי לצורך הישיבה יש משמעות אדירה הן מבחינת הבטיחות בנסיעה והן מבחינה בריאותית. בעידן שבו רבים סובלים מכאבים חוזרים ונשנים בגב התחתון כמו גם באזור הצוואר, ישנה חשיבות גדולה לישיבה נכונה ברכב לכל אורך זמן הנהיגה – וזאת בכדי להפחית באופן משמעותי את עוצמת הכאב אך גם את הסיכוי כי הכאבים יהפכו לקבועים. מנך הנהיגה הוא חשוב בעיקר אחרי שמבצעים הליך מכירת רכב ורוכשים רכב חדש, וזאת בשל העובדה כי הרכב החדש שלכם צריך להתאים באופן מדויק למבנה הגוף אלא גם לאפשר מרחב ראייה נוח וזמין שמונע הטיה של הראש כלפי פנים או מצב שבו הגב נמצא במצב כעור. כיום ברוב הרכבים החדישים ניתן לבצע התאמות של מושב הרכב למבנה הגוף, ובכך לאפשר יציבה זקופה ונוחה במהלך הנהיגה.

טיפים חשובים לישיבה נכונה

ראשית כל, חשוב לבדוק כי משענת המושב זקופה כך שנוכל ליישר את הגב בצורה נכונה. בנוסף לכך, את משענת הראש נדרש לכוונן בהתאם למרכז הראש, מתוך מטרה לספק תמיכה. שימו לב כי המרחק מההגה צריך להיות לא צמוד מדי ולא רחוק מדי אלא כזה שמאפשר לכם תנועת גפיים נכונה לצד שליטה על ההגה, כמו גם בכדי למנוע פגיעה מכרית האוויר במידה ומתרחשת תאונה. מאחר ולכל אחד מאיתנו יש את תנוחת הנהיגה הנוחה לו, רצוי לכוונן מחדש את המרחק מההגה כמו גם את המשענת כאשר הנהג מתחלף, ולבחון למשך מספר דקות את זווית ההגה בכדי להבטיח כי אתם נוהגים בצורה בטוחה אך גם שומרים על מנח תקין. במידה ואתם נמוכי קומה, אסור להשתמש בכרית לטובת הגבהה מאחר והיא עלולה לזוז במהלך הנהיגה ולהפריע, ועל כן הניחו את הישבן כאשר הוא עמוק בתוך המושב הכרית מקובעת בצורה נכונה מתוך מטרה לנצל את שטח המושב במלואו.

מה חשוב לדעת לגבי נהיגה נכונה?

ישיבה נכונה במכונית מאפשרת שליטה מרבית, שדה ראייה אופטימלי כמו גם יכולת להגיב לתנאי הדרך בצורה הטובה ביותר. שימו לב כי אתם מכוונים את המרחק מהדוושות, כך שלחיצה על דוושת הבלם תוביל לכפיפה של הרגל בצורה נכונה. שימו לב כי אסור שהכתף תחרוג מגב המושב, ולכן אם צריך אל תחששו להעלות במעט את המשענת כמו גם לקרב את ההגה אליכם. בשלב הבא חגרו את חגורת הבטיחות על עצם הבריח, ולסיום בדיקה כי האגודלים שלכם נעוצים פנימה בשעה 3 ו 9. רק כך תוכלו להבטיח כי אתם נוהגים בצורה נכונה כמו גם יציבה. יציבות מהווה את הדרך הטובה ביותר להבטיח כי אתם שומרים על עצמכם כמו גם על הסביבה אך יותר מכך – על היכולת לשמור על הגוף שלכם שלא פעם עשוי לבגוד בכם כתוצאה מישיבה לא נכונה או מנך שמוביל לבעיות מפרקים כמו גם בעיות אורטופדיות שמלוות למשך זמן רב, ולעיתים אף דורשות טיפול נקודתי עד לכדי הפסקת נהיגה באופן קבוע או זמני.

נגישות
גלילה לראש העמוד