טיפול בחרדות: אלו האפשרויות שעומדות בפניכם:

טיפול בחרדות

חרדה היא תחושה מאוד לא נעימה. חרדה מוציאה משיווי משקל, מובילה לאיבוד שליטה והיא מכניסה לפינות, גם אם מבחוץ אנו נראים כתמול שלשום. מכאן שאם גם אתם חוויתם תחושת חרדה ומבקשים עבור הפעם הבאה לצאת מנצחים, טוב לדעת שלמרות שמדובר בתחושה קשה, עדיין יש כמה דרכים יחסית פשוטות שמסייעות לחזור לשגרה, וכאן נפרט כמה מהן.

הגוף מסמן לנו

רגע לפני שנסביר כיצד ניתן לגבור על אותה תחושת חרדה, נציין ממה היא נובעת – נציין שהיא יכולה לנבוע הן מלחץ נפשי מתמשך והן ממצבים מלחיצים שאינם מקבלים טיפול ראוי. מכאן ברגע שחשים לחץ לאורך זמן ומבלי לטפל בבעיה, הגוף עשוי להעיר אותנו, ואכן הוא עושה כל שביכולתו על מנת לעמוד במשימה, וזאת באמצעות פעולות בלתי נעימות קרי גלי חום, בחילה, כאבי שרירים, קשיי בליעה וכדומה. כל אלו נועדו לגרום לנו לנקוט במעשה – ולו לקבל טיפול בסניף ראשון לציון מטעם מכון חיבורים.

זיהוי דפוסים בעייתיים

מודעות לחרדה כבר מהווה צעד חשוב בדרך להחלמה, וזאת כי מודעות מאפשרת לבחור בדפוסי חשיבה חלופיים, כאשר מגוון כלים מסייעים ליצור את השינוי הרצוי. מטרת העל היא להטמיע כלים יעילים בכדי לצאת מהמבוך שבו מצויה הנפש, וזאת לצד תרגול. שנדגים? בהתאם לשיטת CBT ילדים שסובלים מחרדת נטישה יכולים לעבור טיפול באמצעות אומנות, ואף ההורים עוברים הדרכה מקיפה, ולו כי הם מהווים עזרה ראשונה.

טיפול בחרדות

צריכת מגנזיום כתוסף מזון

לא מעט אנשים שחשים חרדה בעצם סובלים מתזונה לקויה, וכיוון שמגנזיום מהותי עבור מזעור החרדות וכיוון שהוא אינו מצוי בהרבה תוספי מזון, טוב לדעת שניתן להשלים את הפער באמצעות נטילת ויטמינים. אם אכן בוחרים בכיוון הזה, ראשית מוטב לעשות בדיקות דם (בכדי לוודא שאכן קיים חוסר במגנזיום) וכמובן שרצוי להתייעץ לפני כן עם רופא.

פעילות גופנית

פעילות גופנית מאפשרת לחוש שליטה ומוכיחה שאנו בהחלט יכולים לעמוד ביעדים, כך שאם אדם מוכיח לעצמו שהוא מסוגל לסיים סיבוב ריצה, מאוד ייתכן שהוא גם ישליך את ההצלחה על תחום הנפש, משמע יחוש שהוא יכול לשלוט בהתקף החרדה הבא. בנוסף, פעילות גופנית משחררת נוירוטרנסמיטרים שמובילים לתחושה טובה, שמרגיעים את השרירים ושמשחררים הורמונים של מתח, כך שמראש נמנע מצב של חרדה.

לנשום ולנשוף

לא פעם בעת התקף חרדה אנשים לא שולטים בנשימה, ועל כן חשוב ללמוד מראש כמה תרגילי נשימות. אלו לא רק מעניקים תחושת שליטה ומאפשרים להתמקד בדבר אחר, אלא בין היתר הם גם מרגיעים את הגוף ומונעים החמרה. אם תבדקו, תמצאו מגוון שיטות נשימה, אך השיטה הפשוטה ביותר שניתן לתרגל לבד היא להכניס אוויר דרך האף במשך כ5 שניות ולהוציא את האוויר דרך הפה במשך כ7 שניות.

כיוונים נוספים

קיימות עוד שיטות, קרי דמיון מודרך, הרפיית שרירים, תוספי מזון, פעילויות חברתיות ואף כדורים. מכאן שמרגיע לדעת שבהחלט יש מה לעשות, ועל כן תשאפו להגיע לשליטה מלאה ותמצאו את הדרך האידאלית ביותר עבורכם – בהצלחה!

נגישות
גלילה לראש העמוד